1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Процес на подбор – ефектът от коронавируса върху заетостта

Процес на подбор - ефектът от коронавируса върху заетостта

07-04-2021
 

През последната година хиляди български компании замразиха наемането на нови кадри, за да намалят разходите. Това доведе не само до ограничаване на увеличения, но и до замразяване на процесите на набиране на персонал.  Ситуацията през последните месеци обаче бавно започва да се връща към нормалното. Въпреки това, процесът на подбор след коронавируса няма да бъде същият като преди.

Процес на подбор - ефектът от коронавируса върху заетостта

Всички са онлайн

По време на пандемията на не всички компании им се наложи да спрат наемането. Оказа се, че има индустрии, в които търсенето на нови служители рязко се е увеличило или в които, въпреки  ситуацията, е било възможно да се запази темпото на развитие. Примерите включват сектора на електронната търговия, в който се отбелязва рекордно увеличение от 26 % годишно и сектора на грижите за възрастни хора, със значителен брой свободни работни места.

Независимо от индустрията, компаниите трябваше бързо да се адаптират към новите условия и да се ориентират към онлайн набиране. Доскоро, дистанционното наемане на служители се третираше по-скоро като изключение и нещо ново. Днес тя се превърна в ежедневието на хиляди компании в България, в следствие на което срещите в офиси и ръкостискания се замениха с телефонни разговори и видеоконференции.

Струва си да припомним, че имаше наистина малко време за прилагане на новите правила. Въпреки че изграждането на цялостен процес за дистанционно набиране беше голямо предизвикателство, благодарение на съвместните усилия на всички отдели, успяхме да направим истинска революция само за няколко седмици. Днес около 40% от срещите за набиране на персонал се провеждат дистанционно, което има реално отражение върху чувството за сигурност на бъдещите ни колеги.

Какво трябва да знаете за дистанционното набиране?

Много кандидати в България предпочитат да изпратят своетo CV и да кандидстават в компания, която позволява напълно дистанционен процес на набиране на персонал, било то по телефон или чрез онлайн разговор.

За съжаление, не всички кандидати са наясно с факта, че когато се подготвят за онлайн набиране, те трябва да имат правилна подготовка в техническо отношение. В случай на онлайн видео разговор това са достъпът до компютър с микрофон, уеб камера и постоянна интернет връзка.

Трябва също така да осигурите подходящо, тихо място за разговори, където никой от членовете на домакинството няма да ви безпокои. В допълнение е изключително важно да се поддържа правилната поза по време на разговора и да подберете правилно облеклото си. С други думи, нека се обличаме и да се държим както бихме ако сме на среща в офиса. В края на краищата, добро впечатление е едно от основните неща при всяко интервю.

По време на дистанционно интервю, както и по време на среща лице в лице, кандидатът се оценява от интервюиращия на база различни критерии. Ето защо си струва да си припомним за правилната подготовка, откритостта и запазването на спокойствие.

Работодателите създават нови стандарти

Отговорност – това е ключова дума, която придобива ново значение в процеса на набиране на персонал. Благодарение на подход, основан на нея, компаниите бързо успяха да разработят нови процеси за подбор на служители, успявайки да използват вече съществуващите процеси. Преобразуването от присъствено интервю в дистанционно вече е възможно  – от първоначалната проверка на уменията на кандидатите до подписване на договора и провеждане на обучение по обучението.

Успяхме да направим цялостния процес по сключване на договорите дистанционен, благодарение на предишните ни познания в отрасъла. Имате възможност за провеждане на интервю по телефон и подписване на договор, посредством куриер.

Днес е повече от сигурно, че дистанционното наемане ще продължи. Това е отговор на очакванията на служителите и израз на адаптация към обстоятелствата.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Касел

Дата на заминаване: 2022-03-02

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Касел, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Инголщат

Дата на заминаване: 2022-03-01

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Аален

Дата на заминаване: 2022-02-28

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Аален, Германия

Езикови познания: основни

детайли