Топ 4 на любимите ястия на германците

7 април 2020 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Не знаем дали ще се изненадате, но традиционната немска кухня изобщо не е диетична. Кулинарните традиции на германците обаче са широко известни и много от техните национални ястия са популярни и обичани в много страни.

Също така, рецептите постоянно се обновяват и подобряват. Но нека да видим кои са най-често срещаните ястия в Германия.

Месо и колбаси

Месните гозби заемат почетно място сред кулинарните традиции, като само колбасите в националното меню са толкова много, че едва ли бихме могли да ги запомним. Вероятно дори и самите те не знаят всички наименования, но това е нормално, защото всеки регион на страната обича да си измисля свои авторски рецепти.

Скара, печено на фурна месо – всички тези вкусотии са включени в традиционната немска кухня.

Хубаво е да отбележим също, че ароматното вино е неизменна част от трапезата – местните обожават да се наслаждават на обилно полята с божествената напитка храна.

Сладкиши

Сладкишите са любимите и също много често срещани ястия в Германия. Подобно на колбасите, печените десерти също така е почти невъзможно да бъдат преброени. Много от тях са познати и в нашата кухня – щрудели, кексове, сладки, брауни, торти с плодове или пълнеж от крем. В следващите ни материали ще ви дадем и подробни рецепти, за да опитаме заедно традиционните немски сладкиши.

Хляб

Много любопитен факт, който отлично илюстрира отношението на немците към хляба е, че в град Улм е построен цял музей, посветен на насъщния. Музеят на хляба привлича посетители от цял свят, а всеки почитател на кулинарното изкуство може да види описани подробно всички видове хляб /около 300/, които се правят в Германия.

Гарнитура

Най-популярната гарнитура към месните ястия, които, както споменахме, тук са на голяма почит, това е киселото зеле. Българите също го тачим, така че, ако отидете в Германия, няма да се чувствате като гости, поне що се отнася до храната. Освен зелето, немците знаят чудесни начини да приготвят и картофите. Можете да ги срещнете под всякаква форма – пържени, варени, печени или задушени.

Какво се яде на закуска, обяд и вечеря в Германия

Най-вече се предпочита богата закуска – хляб с различни видове шунка, също така хляб със сладко или мед, като към всичко това може да се добави гъсто кисело мляко.

Що се отнася до обяда, супата е задължителен компонент от менюто. След това следва популярното „второ ястие“, което обикновено е месно, с гарнитура.

За вечеря немците обичат да похапват салата и студени закуски.

Между отделните хранения се правят и закуски.