1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Работа като болногледач в Германия и контактите с роднини – как да поддържаме отношения от разстояние?

Работа като болногледач в Германия и контактите с роднини - как да поддържаме отношения от разстояние?

21-10-2021
 

Искате да работите като болногледач в чужбина, но се страхувате от раздялата с близките си?

Научете как да се подготвите за пътуване, как да се справите със стреса и да се погрижите за психическия си комфорт.

 

Първият път може да бъде стресиращ поради факта, че ситуацията е нова. Добрата подготовка за това начинание ще намали стреса.

 

Работа в Германия – организация на пътуването

На първо място, трябва да знаете каква е работата на болногледата – какво влиза в задълженията ви и какво не. Тази професия със сигурност не е лесна, но дава много удовлетворение. Също така си струва да се обмисли как престоят на ново, непознато място ще ни се отрази и дали ще бъде лесно да напуснем близките си за известно време. Би било добро решение да определите периода за заминаване в Германия предварително.

 

Погрижете се за психологическия си комфорт

Работата на болногледача е да се грижи за възрастния, но също така не трябва да забравя да се погрижи и за себе си – не само за физическото състояние, но и за психическото . Осигуряването на психически комфорт и е много важно и раздялата с близките оказва влияние върху това. Грижата за възрастните хора е трудна и понякога стресираща и причинява както физическа, така и психическа умора, затова трябва да можем да се справим с нея и да използваме свободното време за почивка пълноценно. А дали има изобщо свободно време? Да, вечер социалният асистент може да се погрижи за себе си, въпреки че трябва да е в режим на готовност, в случай че възрастният се нуждае от помощ. Често болногледачите имат и свободно време през деня, когато някой друг, например физиотерапевт или близък от семейството, поема грижите. Необходимо да почивате добре и да спите достатъчно. Важен елемент от грижата за душевния комфорт по време на работата в чужбина е контактът със семейството, за предпочитане всеки ден.

 

 

Как да се справим със стреса и раздялата със семейството?

Спокойната работна среда е много важна, хубаво е семейството на обгрижвания човек също да e запознатo с неговото здравословно състояние. По този начин и двете страни биха могли да реагират адекватно в стресови ситуации. Добрите отношения с близките биха донесли само позитиви, по този начин ще се чувствате сигурни. В днешно време, благодарение на технологиите, е възможно да осъществите връзка и с вашите близки – чрез телефон или видео разговор. Преди да заминете, е хубаво да се уговорите с тях, че всеки ден в определен час ще разговаряте, това може да замени разговорите на живо по време на вечеря например. Благодарение на ежедневния контакт, болногледаката ще бъде в течение с всичко случващо се у дома и ще бъде по -спокойна.

 

Как да се свържете онлайн с близки?

Обикновено в дома на пациента има интернет връзка, която може да използвате – всички подробности трябва да се уговорят със семейството на възрастния още след пристигането. Освен това, когато има включена услуга роуминг, можете да използвате мобилните услуги при същите условия, както във вашата страна и това няма да окаже влияние върху финансовата част. В крайна сметка ще се окаже, че тези няколко седмици са минали бързо и неусетно.

 

Ако все още се колебаете и не знаете дали да стартирате кариера като  болногледач на възрастни хора в Германия, прочетете защо тази работа става все по-популярна.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли